• Novinky

            • Celoštátna súťažná prehliadka v prednese poézie a prózy „Gaňova Tarnava 2024“

            • Koncom minulého týždňa sa v priestoroch Základnej umeleckej školy v Spišskej Novej Vsi  uskutočnil . ročník recitačnej súťaže špeciálnych základných škôl „Gaňova Tarnava 2024“, do ktorej sa prihlásili víťazi krajských kôl. Súťažilo sa vo viacerých vekových kategóriách. Našu školu reprezentoval žiak 6. ročníka, Dávid Puška, ktorý získal v krajskom kole 1. miesto a postúpil tak do celoštátneho kola. Súťaž otvorili deti a žiaci Spojenej školy kultúrnym programom. Po ňom nasledoval príhovor, predstavenie poroty a súťaž sa mohla začať. Súťažiacich hodnotila 3 – členná porota osobitne v jednotlivých kategóriách. Všetci recitátori boli výborne pripravení a u poroty zožali veľký úspech aj dojatie. V silnej konkurencii tých najlepších sa Dávidovi nepodarilo umiestniť na stupňoch víťazov, ale jeho odvaha postaviť sa na javisko a predviesť sa toľkým skvelým interprétom a odbornej porote si zaslúži náš obdiv a pochvalu. Veríme, že jeho skúsenosti zo súťaže využije o rok. A možno sa mu podarí poraziť aj tohtoročných víťazov. Ďakujeme za reprezentáciu školy!

              Mgr. Nezbedová  

          • Deň matiek v zariadení sociálnych služieb Tereza
            • Deň matiek v zariadení sociálnych služieb Tereza

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek.

              Dňa 7.mája sme so žiakmi B variantov ŠZŠI navštívili zariadenie sociálnych služieb Tereza v Hronci. Tento krásny sviatok Deň matiek sme vnímali nielen ako príležitosť na vyjadrenie lásky a vďačnosti všetkým matkám, ale aj ako možnosť spojiť rôzne generácie prostredníctvom umenia a kultúry.

               S radosťou sme pripravili pre tety a ujov v zariadení krátky program plný spevu, tanca. Potešili sme ich zdramatizovanou rozprávkou o chlapčekovi, ktorý sľúbil, že už bude poslušný. Každý moment bol pre nás príležitosťou na zdieľanie radosti a pozitívnej energie. Naše vystúpenie bolo spestrené aj vlastnoručne vyrobenými darčekmi, ktoré sme s láskou pripravili pre našich hostiteľov.

              Chceli by sme sa touto cestou poďakovať všetkým zamestnancom zariadenia Tereza za ich srdečné privítanie, podporu a občerstvenie, ktoré nám poskytli. Ich priaznivé prijatie nás nesmierne potešilo a dodalo nám ešte viac energie do našich vystúpení.

              Tento deň nám ešte viac pripomenul dôležitosť spájania rôznych generácií a ukázal nám, že umenie a kultúra sú nástrojmi, ktoré nám môžu pomôcť preklenúť vekové rozdiely a budovať vzájomné porozumenie a úctu. Tešíme sa na ďalšie podobné stretnutia a príležitosti na zdieľanie lásky a radosti s našimi staršími priateľmi.

                                                                                                                                                            Mgr. Zuzana Gonosová

          • Deň Zeme
            • Deň Zeme

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

              Deň Zeme si pripomíname od roku 1970 a vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia a jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch, ktoré nám poskytuje Zem. Zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné. Preto je potrebné venovať sa otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť poklady Zeme pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na našej planéte. „Tento významný deň má v sebe prínos pre nás všetkých hlavne v tom, že nás učí zamyslieť sa nad všeobecnými zásadami. Tie spočívajú v ochrane zdravia okolitej prírody a šetreniu prírodných zdrojov.“ Aj žiaci našej školy si v piatok 25.4.2024 pripomenuli tento deň zaujímavými aktivitami. Žiaci počas tohto dňa vypracovávali pracovné listy, diskutovali na tému ochrany prírody a vytvárali z odpadového materiálu črepníky pre rôzne okrasné rastliny. Tieto črepníky sme potom použili na skrášlenie interiéru našej školy.  V závere dňa sa žiaci vybrali do okolia školy a obce kde spoločnými silami vyzbierali veľké množstvo odpadkov.  

                                                                                                        Mgr. Bartáková-koordinátor ENV