• Novinky

          • Deň Zeme
            • Deň Zeme

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

              V apríli si už tradične pripomíname aj Deň Zeme. Jeho úlohou je poukázať na tému znečistenia životného prostredia, ale aj na spôsoby, ktoré vedú k udržateľnému spôsobu života. Naša planéta je naším domovom, o ktorý by sme sa mali s láskou starať. 

              Myslieť na našu planétu máme počas celého roka, ale v dnešný deň si to môžete špeciálne pripomenúť. My sme si v tento deň povedali niečo o dôkladnejšom separovaní odpadu. Priblížili si systém zálohovania plastových fliaš a plechoviek. Potom úlohou každej triedy bolo vytvoriť jeden zaujímavý výrobok z plastovej fľaši, ktorá nie je zálohovateľná. Vo fotogalérii si môžete pozrieť aké zaujímavé výrobky sme vyrobili. Potom počas prechádzky sme spolu s ostatnými školami vyčistili našu obec. 22. apríl je dňom Zeme, ale nielen v tento deň pamätajme na to, že máme svoj jediný domov chrániť nielen pre seba, ale aj pre  budúce generácie.

                                                                                                                       Mgr. Bartáková – koordinátor ENV

          • Deň povedomia o autizme
            • Deň povedomia o autizme

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň povedomia o autizme.

              Deti s autizmom majú problém nadväzovať vzťahy, socializovať sa a komunikovať o témach, ktoré sú pre iných zaujímavé, no pre nich nepochopené. Potrebujú špeciálne vzdelávanie a starostlivú celoživotnú výchovu. Autizmus je celoživotné postihnutie a jeho výskyt má stúpajúcu tendenciu.  Druhého apríla sme vyjadrili podporu autistom a ich blízkym tak, že si sme si obliekli niečo modré a nafúkli niekoľko modrých balónov.  Ako prejav úcty k tejto vývinovej poruche sa 2. apríla významné budovy a stavby po celom svete tiež rozžiarili na modro. Táto farba je symbolom komunikácie. Tak ako ľudia dlhé roky nerozumeli autistom, ani oni nerozumeli zdravým. Súčasťou vzdelávacieho procesu našej školy sa postupne tiež stávajú žiaci s týmto postihnutím. Preto sa snažíme vytvárať pre týchto žiakov podnetné prostredie a používať v vzdelávacom procese overené terapeutické postupy, čím sa snažíme rozvíjať ich potenciál. Obľúbenou miestnosťou týchto žiakov na našej škole je miestnosť snoezelen, kde každodenne s týmito žiakmi radi pracujeme. Preto neostaňte ľahostajní a venujte autizmu myšlienku aj vy.

                                                                                                                                                                   Mgr. Bartáková M.

          • Súťaž v prednese poézie a prózy - školské kolo
            • Súťaž v prednese poézie a prózy - školské kolo

            • Kde bolo, tam bolo, hlboko v lese,

              bol jeden zvláštny dom na zvláštnom mieste...

               

              Aj túto báseň sme mohli počuť 31. marca 2022 na školskom kole v prednese poézie a prózy.  

              Žiaci 1.-9.ročníka ŠZŠI a PŠI, najlepší recitátori našej školy sa nám postarali o pekný umelecký zážitok. Súťažilo 20 žiakov, ktorí sa na svoj prednes zodpovedne pripravovali pod vedením svojich učiteľov. Súťaž sme začali jednoduchými cvičeniami, ktoré nám pomohli precvičiť jazýček a zbaviť sa trémy.

              Výkony žiakov hodnotila porota v zložení: predseda poroty, zástupkyňa školy Mgr. Milena Fábryová a pani učiteľky Zuzana Pribylová, Ivona Nezbedová  a Martina Štultajterová . Všetci súťažiaci nás veľmi milo prekvapili. Za svoju odvahu a šikovnosť boli ocenení potleskom a odmenení diplomom a cenami. Porota nakoniec rozhodla. Víťazi sú všetci: Lejka Ryšianová, Tobiás Oláh, Janko Suchý, Barborka Ivaničová,  Kristián Puška, Nikolas Baran, Bianka Oláhová, Sofia Ferková, Veronika Ferková, Dávid Farkaš, Marek Farkaš, Lucka Antalíková, Lukáš Benko, Terezka Leitnerová, Terezka Turčinová , Tomáš Schreiner, Marianka Muránska, Chanel Dányiová, Šimon Petro a Lukáš Ivanič.

              Všetkým srdečne gratulujeme a prajeme veľa školských úspechov!

              Mgr. Gonosová Zuzana

              Koordinátor pre rozvoj čitateľskej gramotnosti