• Novinky

          • 12. ročník o Putovný pohár riaditeľky školy v mini futbale žiakov v Revúcej.
            • 12. ročník o Putovný pohár riaditeľky školy v mini futbale žiakov v Revúcej.

            • Vo štvrtok 21.09.2023 sa v Revúcej uskutočnil futbalový mini turnaj starších žiakov, na ktorom sa zúčastnilo 6 družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Na nás čakali chlapci z Klenovca a domácej Revúcej.  Druhú skupinu tvorili chlapci z Brezna, Muráňa a Jelšavy. V skupine sme vyhrali oba zápasy a v tabuľke sme obsadili prvé miesto, ktoré nás posunulo do finále. Tam sme s chlapcami z Muráňa prehrali a skončili sme celkovo na druhom mieste. Touto cestou ďakujem vedeniu školy, že nám umožnili vycestovať a porovnať si svoje zručnosti aj s družstvami z iných okresov a chlapcom za výborné výkony a vzornú  reprezentáciu našej školy : Adrián Bartoš, Viktor Horváth, Ľudovít Oláh, Nikolas Baran, Kristián Puška a Marek Farkaš.

              Mgr. Andrej Smékal

          • Deň s pracovníčkou NAPANTU
            • Deň s pracovníčkou NAPANTU

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň s pracovníčkou NAPANTU.

              Začiatkom školského roku nás vždy príde  navštíviť pani pracovníčka s Národného parku Napant, ktorá si pre nás pripraví zaujímavý program. Tohto roku nás zoznámila  so zaujímavými druhmi živočíchov, žijúcich v pôde. Vysvetlila nám ako sa tieto živočíchy tomuto  prostrediu v pôde prispôsobujú. Bližšie sme sa  pozreli na život mravcov a na dážďovky a ich využitie pri kompostovaní organických odpadov. Spoločne sme sa zahrali rôzne hry a pozreli prezentáciu  o týchto živočíchoch. P. Kološtová nás všetkých zaujala a preto sme ju pozvali na ďalšie stretnutie. Už teraz sa tešíme, čo si nové pre nás pripraví. Ďakujeme.
               

                                                                                                            Mgr. Bartáková, koordinátor ENV

          • KEĎ  DIVADLO  SPÁJA
            • KEĎ DIVADLO SPÁJA

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album KEĎ DIVADLO SPÁJA.

              Určite všetky deti na svete majú radi rozprávky a filmové príbehy, no málokto si uvedomuje, že tak obyčajná vec ako návšteva kina či divadla, je pre deti s handicapom  bežne nedostupná. Pre mnohé z nich je premietanie v tme, príliš hlasná hudba či prítomnosť veľkého počtu cudzích ľudí nepríjemná záležitosť. O to viac si preto vážime umelcov, ktorí v snahe priblížiť svoje predstavenia všetkým deťom zavítajú priamo k nám, do školy. Inak tomu nebolo ani v piatok 22. septembra, keď k nám zavítali herci z divadla Materinky zo Šale, aby sa našim deťom predstavili v rozprávkovej inscenácii s pesničkami "Ako zajko do Afriky putoval". Príbeh popretkávaný veselými pesničkami a zaujímavými rekvizitami vyrozprával potulný herec, ktorý počas celého predstavenia naše deti vťahoval do deja. Pre naše deti to bol jedinečný a neopakovateľný zážitok, mohli s hercami spievať, tancovať, stali sa spolu s nimi súčasťou ich vystúpenia. A aj účinkujúci herci si kontakt s deťmi užili. Nikam sa neponáhľali a všetkým dopriali dostatok času, aby si všetko okolo poriadne popozerali a s láskou sledovali ich reakcie na ich vystúpenie či láskavé dotyky. Ďakujeme za empatický a láskavý prístup celému kolektívu divadla, ktorý prináša krásu umeleckého sveta aj medzi deti s handicapom.

              Mgr. Nezbedová  

          • Najdlhší makovník
            • Najdlhší makovník

            • Odborné učilište internátne Valaská

              Bolo nám cťou aktívne sa zúčastniť n jedinečnom podujatí

              „NAJDLHŠI MAKOVNÍK“.

              Spoločne sme vytvorili slovenský rekord 26,91 m.
              PZ OUI Valaská